Klauzula informacyjna RODO


Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujemy, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Tacica WIlhelm "PLASTDOM" okna i drzwi z PCV ul. Borek 9b 47-133 Jemielnica

  2. Telefon: 77 463 26 29

    E-mail: plastdom@interia.pl

  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu określonym w miejscu ich przekazania (np. zapytanie o cenę, przedstawienie oferty, sprzedaż, konsultacje) na podstawie uzasadnionego interesu ADO, którym jest:
    • przychód ze sprzedaży produktów i usług,
    • marketing bezpośredni produktów i usług,
    • dochodzenie roszczeń z tytułu prowadzonej działalności,
    • dopełnienie obowiązków prawnych ciążących na Administratorze;

  4. Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą pracownicy oraz podmioty świadczące usługi na rzecz obsługi Administratora.

  5. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej;

  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres konieczny do przeprowadzenia pełnej obsługi jak i upływu czasu archiwizacji.

  7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (*jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  8. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do PUODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pani/Pana narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
  9. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest dobrowolne ale niezbędne w celu obsługi przez firmę;
  10. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania.